Omgeving

Bezienswaardigheden in de omgeving van Denia en de Monte Pego
DeniaEen leuke, levendige stad met een mooie boulevard en veel terrasjes en reatuarantjes. Een hoog gelegen kasteel dat u zeker moet bezoeken. Langs de boulevard treft u veel leuke en betaalbare restaurants. Bij de haven vindt u een leuke coctailbar Zensa Marina in de open lucht en met zwembad. U heeft er een prachtig uitzicht over de jachthaven en de zee.
In Las Marinas, langs de zee treft u heel veel eetgelegenheden. In de zomer is er ‘s avonds in Denia langs de boulevard een leuke en zeer druk bezochte markt, die u zeker een keer gezien moet hebben.
Ook de winkelstraat Marques de Campo moet zeker een keer ’s avonds bezocht hebben. De prachtige oude platanen en de terrasjes geven een hele speciale sfeer.
denia2
JaveaEen leuk middelgroot plaatsje met een prachtig zandstrand met palmbomen. Het ligt in een baai, dus altijd beschut. Langs de boulevard een groot aantal restaurants.
moraira
AlteaIs wat chiquer dan de overige plaatsen en dat merk je aan de prijzen.
In de zomer is er in de oude stad bij de kerk (Volg borden centro Urba) een kunstmarkt. Daar moet u zeker een keer geweest zijn.
De oude binnenstad van Altea is idyllisch en heel gezellig. Op dinsdagochtend is er een uitgebreide kledingmarkt.
altea
AlicanteDe hoofdstad van de provincie Alicante. Een middelgrote stad waar u makkelijk een dagje kunt vertoeven en winkelen. Er valt genoeg te zien en te beleven.Alicante
ValenciaHeeft een mooie oude binnenstad en veel leuke terrasjes en prachtige gebouwen op een uurtje rijden ( 90 km). Het biedt veel bezienswaardigheden, cultuur en amusement als u zover wilt rijden. U krijgt er in ieder geval veel cultuurhistorie voor. Bezoek ook eens prachtige bouwwerken van bouwmeester Calatrava.
IMG_1390
BenidormAls u landgenoten wilt ontmoeten of u wilt Frietje van Pietje, Patatje van Adje of Broodje van Kootje eten, dan gaat u natuurlijk naar Benidorm. Altijd leuk voor avondje en u waardeert de weldadige rust van de Monte Pego als u weer op het terras zit.
Verder kent Benidorm voor de liefhebber vertier zoals Terra Mitica (pretpark), Mundo Mar (Dolfinarium) en Aqualandia (waterpretpark). Wilt u een mooie show zien met diner dansant, dan is Benidorm Palace zeker een aanrader..
Benidorm
WatervalLes Fonts L’Algar
Een waterval die u bereikt via de weg naar Altea. Deze is bekend van de reclame van Timotei shampoo ( de vrouw die in een waterval haar haar wast). Via een pad langs de waterval loopt u naar boven, om daarna af te koelen in het water boven de waterval. Geniet op een warme dag van de heerlijke koelte van het water en de leuke plekjes.
algar
StuwmeerQuadelest. Een klein stadje met een stuwmeer. Moet u ook zeker geweest zijn en is goed te combineren met een bezoek aan de waterval en Fonts L’Algar
IMG_1195
GolfbanenVoor golfliefhebbers biedt de regio een drietal golfbanen in de nabijheid, namelijk:
Oliva-Nova Golf bij Oliva
La Sella bij Denia
Bonalba tussen Benidorm en Alicante.
golf_oliva_nova_1
Meer informatieIn ons huis treft u nog veel meer documentatie voor leuke uitstapjes in de omgevingcasa-pego